inch to cm kalkulátor

34 inch hány centiméter
34 inch to cm


= 86.36 cm

(1 inch 2,54 cm)

34 inch inch cm

Számold át, hogy 34 inch hány centiméter az inch to cm kalkulátorral. 34 inch cm átszámítás egyszerűen és gyorsan!✅️

3 millió forint személyi kölcsön 5 évre?

CM és INCH - története, hol használják

INCH meghatározása
Hosszegység a brit és az amerikai szokásrendszerben. Egy inch 1959-ben úgy lett meghatározva, hogy pontosan 25,4 milliméterrel egyenértékű. Egy láb 12 inch, egy yard pedig 36 inch.
INCH története/származása
A "inch" kifejezés a latin "uncia" egységből származik, amely a római láb egy tizenketted részének felel meg. A múltban a hüvelyknek számos különböző szabványa volt, a jelenlegi meghatározás a nemzetközi yardon alapul. A hüvelyk egyik legkorábbi meghatározása az árpaszemeken alapult, ahol egy hüvelyk három száraz, kerek árpaszem hosszának felelt meg, amelyeket egymás mellé helyeztek. A hüvelyk egy másik változata szintén az emberi hüvelykujj szélességéből származik, ahol a hosszúságot három hüvelykujj szélességének átlagolásából kapták: egy kicsi, egy közepes és egy nagy hüvelykujj szélességéből. Sok nyelvben a hüvelyk szó jelentése nagyon hasonló a hüvelykujj szóhoz. Azt mondják, hogy az emberi hüvelykujj átlagos szélessége körülbelül 1 hüvelyk, és így jött létre a név és a mértékegység. Hasonlóképpen, az egy hüvelyk egy átlagos felnőtt láb mérete. Ez a múltban a különböző civilizációkban 11,8 hüvelyk és 12 hüvelyk között változott. Az egy láb 12 hüvelykről döntöttek, miután a szabványosítás megtörtént.
Hol használják?
Leginkább az Egyesült Államokban, Kanadában és az Egyesült Királyságban használatos. Japánban (és más országokban is) néha elektronikus alkatrészekkel kapcsolatban is használják, például a kijelzők méretére.
CM meghatározása
A centiméter (szimbólum: cm) egy hosszúsági egység a Nemzetközi Egységrendszerben (SI), a metrikus rendszer jelenlegi formájában. Meghatározása szerint 1/100 méter. A centimétert nagyon gyakran használják minden olyan esetben, amikor a hosszúság túl kicsi ahhoz, hogy a métert használjuk mértékegységként, és praktikusabbnak tartják a mindennapi tárgyak hosszának és szélességének mérésére. A centiméter-gramm-szekundum (CGS) egy viszonylag új mértékegység, és a centiméter az alapegység ebben a rendszerben.
CM története
A centiméter az SI mértékegységén, a méteren alapul, és ahogy a "centi" előtag is jelzi, a méter egy századrészének felel meg. A metrikus előtagok a 10-18 és 1018 közötti tényezők között mozognak a tizedes rendszer alapján, az alap (ebben az esetben a méter) előtag nélküli és 1-es tényezőjű.

34 inch to cm -» átváltás

Így végezd az átszámítás: a kalkulátor beviteli mezőjében állítsd be, hogy hány incht szeretnél átváltani centiméterre. A kiszámol gomb megnyomásával a kalkulátor elvégzi a számítást és kiírja az átszámított értéket.

Ebben az ismertetőben megmutatjuk, hogyan lehet inch cm között váltani, valamint cm inch között konvertálni.

Ez egy gyakori kérdés a metrikus és a birodalmi mértékegységek közötti átváltásra. Az átváltást többféle módszerrel is meg tudjuk tenni. A fenti kalkulátorunk a beírt inch értéket azonnal átváltja cm értékre. Ha egyszerre több értéket kell átváltanunk akkor arra tökéletes megoldás lehet pl a google spreadsheet amely egy ingyeneseh hasznáható táblázatkezelő eszköz.

További inch -» cm átszámítás