Lottónyertes? Mit kell tennie a nyeremény igénylése előtt?

, 2022/11/11

A tartós szerencse szilárd alapokon nyugszik. Miután meggyőződött arról, hogy a szelvénye valóban nyertes, de mielőtt elrohanna a nyereményéért, tartson egy kis szünetet.

lotto

Most épp a kenó az, amivel a legnagyobb nyeremény érhető el de hamarosan az ötöslottó várható nyereménye is 1 milliárd fölé duzzad. Egy ekkora összeg pedig nemcsak a mi, de gyermekeink életét is könnyebbé teheti. Ha jól bánunk vele.

Miközben lépéseket tesz a nyertes szelvénye és személyazonossága védelmében, forduljon megbízható szakemberekhez. Ők segíthetnek az új vagyona kezelésében, és segíthetnek elkerülni a drasztikus karrier- vagy életmódváltásokat.

1. Védje meg a szelvényét

Mielőtt bármi mást tenne, tegyen lépéseket a nyertes lottószelvény védelmére. Ha elveszíti, és utólag nem tudja bizonyítani, hogy Ön a jogos tulajdonosa, akkor visszakerül oda, ahonnan elindult.

Legalább papíron és digitálisan készítsen másolatot a szelvényről, lehetőleg két helyen: egy titkosított felhőalapú tárhelyen és egy külső meghajtón. Ha szükséges, fektessen be egy otthoni zárható széfbe vagy széfbe, vagy tárolja a jegyet egy banki széfben.

2. Ne siessen a nyeremény igénylésével és semmiképp sem nyilvánosan

Ne rohanjon ki a lottónyereményéért, amint biztosította a szelvényét. Ez két okból is kritikus.

Először is, ha a nyereménye elég nagy ahhoz, hogy a média figyelmét magára vonja, a szelvényének a bejelentést követő egy héten belüli igénylése azt kockáztatja, hogy a szükségesnél nagyobb feltűnést kelt. Másodszor, és ami talán még fontosabb, ha legalább egy hetet vár a nyeremény igénylésével, akkor elegendő ideje marad arra, hogy mindent megtervezzen, ami ezután következik.

Ha szeretné, egy hétnél sokkal tovább is várhat. A legtöbb lottójáték hat és 12 hónap közötti időt biztosít a nyerteseknek a nyeremény igénylésére, de ellenőrizze a kibocsátó hatóság szabályait, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a feltételezett idő áll rendelkezésére.

3. Ne mondjon fel a munkahelyén, és ne terjessze a szerencséjének hírét!

Bármennyire is csábító a kilátás, a nyertes lottószelvény felismerése és a nyeremény átvételének napja közötti időszak nem a megfelelő alkalom arra, hogy felmondjon a munkahelyén.

Valójában a közvetlen családtagjain kívül (a gyerekeken kívül, akik valószínűleg dicsekedni fognak) senkinek sem szabadna beszélnie a szerencséjéről, legkevésbé a munkatársainak.

A legutolsó dolog, amire szüksége van, hogy a főnöke elkezdje keresni az utódját, feltételezve, hogy kijelentkezett, és hamarosan végleg távozik. Egyébként is, van egy kis esély arra, hogy téved a nyertes szelvény birtoklásával kapcsolatban. Talán rossz a dátum, vagy rosszul olvasott el egy fontos számot.

4. Vegyen fel szakembereket

Valószínűleg nem adójogász, családtervezési ügyvéd vagy engedélyezett könyvelő. Ha megnyeri a lottót, rövid időn belül körbe kell vennie magát ezzel a négyféle szakemberrel. 

Konkrétan, ilyeneket keres:

Egy adóügyvédet, aki arra szakosodott, hogy segítsen a jelentős vagyonnal rendelkező ügyfeleknek minimalizálni az adókötelezettséget anélkül, hogy az adóhatósággal összeütközésbe kerülnének.

Egy pénzügyi tanácsadó vagy pénzügyi tervező, aki felesküdött arra, hogy bizalmi megbízottként jár el. A bizalmi vagyonkezelő jogilag köteles az Ön pénzügyi érdekeit szem előtt tartani, nem pedig az övéit

Egy hitelesített könyvelő, aki segít a tehetős családoknak megszervezni a pénzügyeiket, és végigvezeti Önt a valószínűleg igen bonyolult éves adóelőkészítési folyamaton.

Ha kényelmetlenül érzi magát bármilyen tanáccsal kapcsolatban, kérjen második véleményt, még akkor is, ha a szakemberek idejéért óradíjat kell fizetnie. Most már megengedheti magának.

5. Változtassa meg a címét is

Miután igényt tartasz a nyereményedre, nem fogod tudni elkerülni a kezüket kitáró embereket.

Olyan emberektől fog hallani, akikre évek óta nem gondolt - távoli unokatestvérek, rég nem látott barátok, főiskolai szobatársak, sőt, még korábbi munkahelyen dolgozó munkatársak is -, nem beszélve a befektetési tanácsadókról és a megkérdőjelezhető etikájú ügyvédekről.

Bár az áradatot nem lehet megelőzni, de ha lépéseket tesz a csökkentésére, az egy kicsit kezelhetőbbé teszi azt.