Metrikus rendszer és szokványos rendszer

, 2022/8/9

A különböző mértékegységek választékával a metrikus rendszer meglehetősen logikus rendszernek tűnik az ismert szokásrendszerhez képest, és az egységek átváltása a metrikus rendszerben sokkal egyszerűbb, mint a szokásrendszerben.

Metrikus rendszer és szokványos rendszer

Az Egyesült Államok az utolsó fennmaradt nemzet, amely még mindig nem fogadta el a metrikus rendszer koncepcióját. A metrikus rendszerben lévő egységek átváltása a szokványos rendszerre azonban egyszerű feladat a megadott átváltás segítségével.

1 méter/méter (m) = 39,4 hüvelyk = 1,09 yard;

1 yard = 0,92 m

1 centiméter (cm) = 0,39 hüvelyk;

1 inch = 2,54 cm

A hossz méretei

A hossz és a távolság mérése különböző módon történik. Tudta, hogy az átlagos emberi testet használhatja mérési eszközként? A lábfej például körülbelül 25-30 cm. Ezt a bizonyos mértékegységet napjainkban is használják. Olyan egységeket is használunk, mint a yard és az inch, amelyek még mindig használatosak, de nem ezek a hosszmérés szabványos egységei.

GYIK a hosszúságról

kérdés: A hosszúság mindig a leghosszabb dimenzió?

Válasz: A hosszúság mindig a hosszúság? Hosszúság: Ha a hossz szót használja, akkor annak a téglalap leghosszabb dimenziójára kell utalnia. Gondolj arra, hogyan írnád le egy út mentén a távolságot: ez a hosszúság, vagyis az út hossza.

2. kérdés: Mi a hossz szélesség?

Válasz: A szélesség a szélesség és a szélesség: A szélesség vagy szélesség általában egy rövidebb dimenzióra utal, amikor a hossz a leghosszabb. A hosszúságot egy térbeli dimenzió mértékeként határozzák meg, míg a terület két dimenzió (a hosszúság négyzete), a térfogat pedig három dimenzió (a hosszúság köbmétere) mérőszáma.

kérdés: Mi van előbb: a hossz vagy a magasság?

Válasz: A hosszúság és a hosszúság előbbre való: Amikor például tervrajzokra vagy egy szoba méretére hivatkozunk, a méreteket úgy soroljuk fel, hogy a szélesség az első, a hossz pedig a második. Hasonlóképpen, amikor ablakokat mérünk, először a szélesség, majd az ablak magassága következik. Fordítva, amikor egy vászonra festett festmény méreteit fejezzük ki, először a magasságot, majd a vászon szélességét adjuk meg.

4. kérdés: Mi a különbség a hosszúság és a magasság között?

Válasz: A hosszúság és a hossz közötti különbség: A hossz és a magasság közötti különbség nagyon pontos.