Mi a viszony az Inch és a cm között

, 2022/8/11

1 A méter a centiméter a hosszúság és a távolság alapegysége a Nemzetközi Egységrendszerben (SI). 1m = 100cm A centiméter a hosszegység a Nemzetközi Egységrendszerben (SI), a metrikus rendszer jelenlegi formájában. 1cm = 1/100m

Mi a viszony az Inch és a cm között

Láb cm-ben

A láb a távolság vagy a hossz nem SI mértékegysége, amely körülbelül egy méter harmadát méri. Egy yard három lábból áll, és tizenkét hüvelyk alkot egy lábat.

1 láb = 30,48 cm

A centiméter egy olyan hosszúsági egység, amely a méter egyszázadának felel meg.

1 cm = 0,0328084 láb

cm to Hüvelyk to Láb történő átváltás.

1 cm = 0,0328 láb vagy 0,3937 hüvelyk

A hüvelyk és a centiméter (cm) közötti kapcsolat az egyik leggyakrabban használt számítás a mindennapi életünkben. De ahhoz, hogy megértsük a hüvelyk és a centiméter (cm) közötti kapcsolatot, ismernünk kell a hüvelyk és a centiméter (cm) definícióját. Mind a hüvelyk, mind a centiméter (cm) a hossz, a súly, a kapacitás, a hőmérséklet, a sebesség stb. készletek mérésére használt rendszerek.

A mértékegységek átváltása

A matematikában az átváltás az egyik legfontosabb rész, miközben különböző mértékegységrendszerrel oldunk meg problémákat a szükséges számítások elvégzéséhez.

Például: Egy kérdésben egy téglalap kerületét hüvelykben kell megadni, de a megadott szélesség méterben, a magasság pedig centiméterben (cm) van megadva. Először át kell számolnod a métert (m) centiméterre (cm), majd a kerület értékének megtalálása után meg kell oldanod a kerületet, és a választ hüvelykbe kell átváltanod a centiméter (cm) és hüvelyk közötti kapcsolat segítségével. Az egységek átváltása nagyon egyszerű, de a számok szorzásának és osztásának művelete miatt hajlamos zavarosnak lenni.

Miért és hogyan kell átváltani a mértékegységeket?

Az egységeket a helyzettől függően kell átváltanunk. Például egy személy magasságát centiméterben (cm), míg egy jármű által megtett távolságot kilométerben (km), a rozsdamentes acél vastagságát milliméterben (mm), egy szoba két vége közötti távolságot méterben (m), a bicepszet és a mellkast hüvelykben mérjük.

Így ahhoz, hogy bármelyik egységet át tudjuk számítani, meg kell értenünk az egységek közötti kapcsolat fogalmát.

Ebben a cikkben tehát a hüvelyk és a centiméter (cm) közötti kapcsolatot fogjuk megérteni.

Inch

Az inch az angol mértékrendszer alapján olyan mennyiségek mérésére használt rendszer, mint a hossz, a súly, a kapacitás, a hőmérséklet stb. Az inch a hosszúság mértékegységeként van meghatározva, amelyet "in" jelöl, és amelyet a " " szimbólummal ábrázolnak. '. Két fél hüvelyk vagy négynegyed hüvelyk együttesen egy egész hüvelyket alkot.

Például 10 hüvelyk leírható "4 in"-ként vagy "4" '-vel.

A hüvelyk ábrázolása

1" = Egy hüvelyk

½" = Egy fél hüvelyk

¼" = Egy negyed inch

⅛" = Egynyolcad hüvelyk

1/16" = egy tizenhatod hüvelyk

Centiméter (cm)

A centimétert a metrikus rendszerben a hosszúság mérésére használják. A centiméter a méter 1/100-ad része, ami azt jelenti, hogy

1 méter (m) = 100 centiméter (cm)

vagy

1 centiméter (cm) = 0,01 méter (m)

és 1 centiméter (cm) 10 milliméterrel (mm) is egyenlő.

A "centiméter" helyett a "CM" rövidítés szerepel. Akkor is, ha 1 centiméter (cm) átváltásra kerül hüvelykbe, vagy egyenlő 0,3937 hüvelykkel.

Kérdések:

Kérdés: 1. kérdés. Számítsuk át a 12 cm-t hüvelykbe.

Válasz: Ahhoz, hogy 12 cm-t átváltoztassuk hüvelykbe, el kell osztanunk az összeget 2,54-gyel.

12 ÷ 2,54 = 4,724 (3dp-re)

Tehát 12 cm = 4,724 hüvelyk.

2. kérdés. Egy három láb magas ember 36 hüvelyk magas. Számítsd ki, hány centiméter magas egy három láb magas ember.

Válasz: Tudjuk, hogy, 36 in = 36 in (2,54 cm/ 1 in)

Most töröljük ki a hüvelykeket, megkapjuk a 36 in = 36 x 2,54

36 in = 91,44 cm

Ezért egy három láb magas ember 91,44 centiméter magas.