Az angol rendszerben a hossz

, 2022/8/4

Mind minden másban a hosszmérésben is eltérőek a dolgok, nem ugyan az a világ minden táján.

Az angol rendszerben a hossz

Az angol rendszerben a területeket jellemzően négyzetlábakban vagy négyzetyardokban adják meg.

Mértékegységek

Mérési egységek

A mérési nagyságokat jellemzően egy adott mértékegységben adják meg. A földmérésben a leggyakrabban használt mértékegységek a hossz (vagy távolság), a terület, a térfogat és a vízszintes mennyiségek meghatározására szolgálnak.

Vagy függőleges szögeket. A mértékegységek megadására használt két rendszer az angol és a metrikus rendszer. Az angol rendszerben szereplő mértékegységek a történelmi mértékegységek, amelyeket a következőkben használnak középkori Angliában használtak, amelyek az angolszász és a római rendszerből fejlődtek ki. A metrikus rendszer a 18. század végén Franciaországban kifejlesztett decimalizált mértékrendszer.

Mivel a metrikus rendszert szinte mindenhol használják, gyakran nevezik a nemzetközi mértékegységrendszernek is. Egységrendszernek és SI-nek is nevezik.

1. Hosszúság

a. Angol mértékegységek. Az angol rendszerben a hossz- vagy távolságmérés alapegysége az inch, láb, yard és mérföld. A hosszúság egyéb egységei közé tartozik még a rúd, a furlong és a lánc.

b. Metrikus egységek

Az SI-rendszerben a hosszúság alapegysége a méter. A métert eredetileg az Egyenlítőtől az Északi-sarkig (tengerszinten) mért távolság egy tízmilliomod része.

A métert azóta úgy definiálták újra, mint a fény által vákuumban megtett távolságot a következőkben

1/299,792,458 másodperc (azaz a fény sebessége vákuumban 299,792,458 m/sec).

A méter alosztályai a milliméter, a centiméter és a deciméter, míg a a méter többszörösei a deciméter, a hektométer és a kilométer.

Mértékegységek

Átváltások angolról metrikusra

Két különböző átváltás létezik a láb és a méter viszonyítására. 1893-ban az Egyesült Államok hivatalosan 39,37 hüvelykben határozta meg a métert. E szabvány szerint a láb egyenlő volt 12/39,37 m-nek (kb. 0,3048 m) felelt meg. 1959-ben új szabványt fogadtak el, amely a hüvelyk 2,54 cm-nek felel meg. E szabvány szerint a láb pontosan a következővel volt egyenlő 0,3048 m.

A régebbi szabványt ma az amerikai földmérési lábnak nevezik, míg az új szabvány szerint szabványt nemzetközi lábnak nevezik. A WYDOT minden felmérése az amerikai szabványt használja. felmérési láb meghatározását használják.

Terület

Angol egységek

Az angol rendszerben a területeket jellemzően négyzetlábakban vagy négyzetyardokban adják meg. A nagyobb területmérés esetén az acre vagy a négyzetmérföld is használható. Történelmileg az acre volt eredetileg egy furlong hosszúságú és négy rúd szélességű területként határozták meg. Kijelölés tíz ilyen holdat egymás mellé, az egy négyzetfurlong (10 hold). Mivel egy mérföld nyolc furlong hosszúságú, egy négyzetmérföld pontosan 640 holdat tesz ki.

A felmérési település egy négyzet alakú, hat mérföld hosszúságú földterület, amely megfelel a meridiánoknak és a szélességi köröknek. Minden egyes

település 36 egy négyzetmérföldes szakaszra van felosztva. Mivel néhány települések határait úgy alakították ki, hogy korrigálják a meridiánvonalak konvergenciáját, nem pedig nem minden település és szelvénye pontosan megegyezik.