Láb to Hüvelyk átváltás

, 2022/8/12

Hogyan kell lábat átváltani erre: Hüvelyk Ha egy lábméretet hüvelykméretre szeretnél átváltani, szorozd meg a hosszúságot az átváltási aránnyal.

Láb to Hüvelyk átváltás

Mivel egy láb egyenlő 12 hüvelykkel, az átváltáshoz ezt az egyszerű képletet használhatja:

hüvelyk = láb × 12

A hüvelykben megadott hossz egyenlő a lábak és 12 szorzatával.

Például így számolhatsz át 5 lábat hüvelykbe a fenti képlet segítségével.

5' = (5 × 12) = 60"

átváltási skála, amely a láb és az egyenértékű hüvelykes hosszértékeket mutatja

Hány hüvelyk van egy lábban?

Egy lábban 12 hüvelyk van, ezért ezt az értéket használjuk a fenti képletben.

1' = 12"

Lábak

A láb a lineáris hosszmérték egysége, amely 12 hüvelykkel vagy egy yard 1/3-ával egyenlő. Mivel a nemzetközi yard törvényileg úgy van meghatározva, hogy pontosan 0,9144 méterrel egyenlő, egy láb egyenlő 0,3048 méterrel[1].

A láb az amerikai szokásjog és az angolszász szokásjog szerinti hosszúság mértékegysége. A lábak rövidítése ft; például 1 láb 1 ft-ként írható.

A lábakat a ′ szimbólummal is jelölhetjük, más néven prímszámmal, bár a kényelem érdekében a prímszám szimbólum helyett gyakran használnak szimpla idézőjelet ('). A prím szimbólum használatával 1 láb 1′-ként írható.

A lábat leggyakrabban egy szabványos 12"-os vonalzóval vagy mérőszalaggal mérik, bár számos más mérőeszköz is rendelkezésre áll. A lábakat néha lineáris lábaknak is nevezik, ami egyszerűen a hosszúság lábban történő mérését jelenti.

Érdekelhet a láb és hüvelyk kalkulátorunk, amely képes a lábakat hüvelykkel, centiméterrel vagy méterrel összeadni.

Inches

A hüvelyk a lineáris hosszmérték egysége, amely egy láb 1/12-ével vagy egy yard 1/36-ával egyenlő. Mivel a nemzetközi yard törvényileg úgy van meghatározva, hogy pontosan 0,9144 méterrel egyenlő, egy inch 2,54 centiméterrel egyenlő[2].

Az inch egy amerikai szokványos és birodalmi hosszúsági mértékegység. Az inch rövidíthető in-nek; például 1 inch-et 1 in-ként lehet írni.

A hüvelykeket a ″ szimbólummal is jelölhetjük, más néven kettősprímként. Az egyszerűség kedvéért gyakran használnak dupla idézőjelet (") a dupla prím helyett. A kettősprím általában az 1 hüvelyk 1″-ként való kifejezésére használatos.

Egy negyeddolláros átmérője 0,955", ami éppen kisebb, mint 1".

A szabványos vonalzó 12", és a hüvelyk mérésére szolgáló gyakori mérőeszköz. Gyakran mérnek mérőszalaggal is, amely általában 6' - 35' hosszúságban kapható. A mérőeszközök egyéb típusai közé tartoznak a mérlegek, a kalibrátorok, a mérőkerekek, a mikrométerek, a yardstickek és még a lézerek is.

A hosszméréshez vonalzó vagy mérőszalag használatát javasoljuk, amely a helyi kiskereskedésekben vagy háztartási központokban kapható. A vonalzó kapható birodalmi, metrikus vagy mindkét értéket tartalmazó kombinációban, ezért győződj meg róla, hogy az igényeidnek megfelelő típust vásárold meg.